[...] te śniadania białkowo-tłuszczowe, większość ćwiczy po tych śniadaniach. Słyszałam opinie, że trening jest zupełnie inny niż po śniadaniu z węglowodanami - więcej energii, brak zamulenia. A u mnie jest zupełnie na odwrót. A w śniadaniu przed treningiem lepiej postawić na węglowodany złożone np płatki owsiane czy na węglowodany proste (owoce)?
[...] - topinambur. Więcej na temat zalecanych źródeł węglowodanów możesz poczytać tutaj: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html. W przypadku źródeł cukrów prostych wyróżnić można owoce. Jak najbardziej mogą one stanowić element zdrowej diety. /SFD/2018/4/3/75d5c5c2baa346d0a6ecbef777ee6b22.jpg
[...] liczyć jako źródło węglowodanów -rośliny strączkowe oraz kukurydza które powinny występować w naszej diecie w niewielkich ilościach oraz powinny być wliczane do bilansu -owoce, również są źródłem węglowodanów Ile ważą poszczególne składniki? Makroskładniki w naszej diecie dzielimy na 3 kategorie: -białka -węglowodany -tłuszcze Każda z tych [...]
1800 to dawałem na redukcje kobietom po 76 kg a nie facetowi 90kg :D solidne posilki kolego, zlozone węglowodany- kasze,ryze ,ziemniaki, pelnoziarniste pieczywo + owoce i warzywa, bialka pelnowartosciowe i przeciwzapalne tłuszcze
[...] metabolizm, wzmacniają odporność. Ich niedobór często jest przyczyną problemów z regeneracją i zahamowania postępów. Nawet starannie dobrana żywność bogata w warzywa i owoce nie zaspokoi zapotrzebowania na te składniki dlatego konieczne staje się stosowanie preparatów witaminowo-mineralnych, które spożywa się zawsze po posiłkach. 6. [...]
[...] włoskiego - Herba et Fructus Foeniculi, FP I, II, III, IV i V lub ziele i owoc kopru ogrodowego - Herba et Fructus Anethi. Ziele zbiera się przed lub w czasie kwitnienia, a owoce w I fazie dojrzałości. Fructus Foeniculi (opak. 50 g) do nabycia w aptekach i w sklepach zielarskich. Skład chemiczny. Ziele zawiera wit. C - 200-400 mg/100 g, karoten [...]
[...] składników jest wydalane przez organizm z potem. Szczególnie ważny jest magnez, który ułatwia czerpanie energii z węglowodanów. Najlepszym źródłem witamin i minerałów są owoce i warzywa. Zdecydowanie preferujmy warzywa i owoce w postaci surowej, po ugotowaniu sa one niejako wyprane z witamin i minerałów. Ale często witaminy i minerały z [...]
[...] Folium, Herba et Fructus Levistici. Radix można kupić w aptekach i w sklepach zielarskich. Ziele zbiera się przed kwitnięciem rośliny, liście - stopniowo od wiosny do lata, owoce - w I fazie dojrzałości, korzeń - w drugim roku życia rośliny na wiosnę lub w jesieni. Surowce należy wysuszyć w temp. do 40o C. Skład chemiczny. W całej roślinie [...]
[...] - Cortex et Fructus Rhamni lub kruszyny pospolitej - Cort. et Fr. Frangulae (Cortex - FP I, II, III, IV i V). Korowinę z obu roślin pozyskuje się na wiosnę lub w jesieni; owoce - gdy są dojrzałe. Oba surowce należy wysuszyć w temp. 100o C, gdyż w takiej temp. tracą swe toksyczne właściwości (rozkładowi ulegają glikozydy antrachinonowe). Cortex [...]
[...] suszy się w normalnej temperaturze, przy czym korę i gałązki można wysuszyć w otwartym piekarniku ogrzanym do temp. 80o C. Bardzo cennym surowcem są niedojrzałe, świeże owoce, z których przyrządza się sok, intrakt, alkoholaturę zimną i alkoholmiód. Skład chemiczny. Surowce zawierają: naftochinon (dwuketonowa pochodna naftalenu) - juglon; [...]
tu nawet nie o owoce chodzi - owoce sa zdrowe i musza byc w diecie (witaminy,mineraly) ale glownie o HFCS - dodatek do sokow,napojow banan 1/3 z cukru to fruktoza - tylko ~6g/100g Co do syropu: syrop glukozowo-fruktozowy który powstałby ze zmieszania naturalnych tych cukrów byłby taki sam jak zwykły cukier spozywczy po przejściu przez nasze usta . [...]